GAUDIR I CONSCIENCIAR, POT SER COMPATIBLE

Els darrers dies 12, 13 i 14 d’octubre vaig assistir al Festardor, un festival celebrat aquest any a Bétera. Aquest tingué una assistència de més de 33.000 persones, que vingueren de moltes parts d’Espanya, per vore a les 36 bandes donar-ho tot damunt del escenari.
Un festival tan gran com aquest està clar que no pot eixir a la perfecció i te les seues inestabilitats dins de la organització però cal destacar una de les principals preocupacions que tant aquest com alguns festivals anteriors han tingut, i és el Punt Violeta, organitzat pel Colectivo Kollontai i Resistència Feminista València. Per motius de temps i organització no van poder muntar una caseta però ho van solucionar, i van posar braçalets morats a moltes persones ja fora de la organització, integrants d’alguns grups o els propis assistents al festival que es van mostrar voluntaris. Aquests Punts Violetes tenien la funció de prevenir i en tot cas eliminar, qualsevol conducta masclista que poguera succeir, buscaven un ambient lliure de conductes masclistes, conscienciat i igualitari, ja que el propi festival va avisar que no es toleraria cap conducta d’aquest tipus.
La veritat es que per una part em pareix molt trist que per a que no apareguin aquestes situacions siga necessari un control i molt més dins d’un ambient de festa, on l’alcohol i altres substancies estan pel mig, i molta gent posa això com una excusa per justificar actes injustificables. Però per altra part em pareix una molt bona iniciativa, ja que no sols tenien la funció de detectar qualsevols situació masclista, si no que tenien un munt d’informació per a qui tinguera alguna pregunta, o simplement algun interès sobre el tema.

                                                   
                                                                                                   El Niño de la Hipoteca y Ferran Exceso



                                                                                                  Los de Marras





Un concert, i amb molt més motiu un festival, és un lloc on compartir mil i una vivències, conèixer molta gent, gent que ha fet kilòmetres i kilòmetres, per vore i gaudir del seu grup preferit, que casualment pot ser siga el mateix que el teu, i ja està, tan fàcil com eixe punt de connexió pot fer aparèixer una bonica amistat, de eixes que no fa falta cuidar tots el dies, de les que te parles cada volta que t’adones d’un nou concert i vols saber si aneu a retrobar-se allí una altra volta com si no haguera passat el temps, és i serà una bonica sensació. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

UN ESPECTACLE MOLT ESPECIAL

DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

CULTURA I GLOBALITZACIÓ