PRIMERES EXPOSICIONS SOBRE ÒRGANS QUE GESTIONEN LA CULTURA

Comencem amb les exposicions sobre alguns exemples d’òrgans que gestionen l’àmbit de la cultura, en aquest cas totes són sense ànim de lucre.

LA CASA CANTONERA:
És una casa antiga situada a Algemesí, destinada a manifestacions artístiques, amb l’objectiu de facilitar l’accés a qualsevol persona, tant menuts com gran, a fer alguna activitat cultural.
  Aquesta casa és propietat de propietat privada, però els amos d’aquesta l’han oberta de forma pública per poder enriquir i fer gaudir a tot el poble de la cultura, d’una manera molt més fàcil i assequible, ja que aquest es fan càrrec de les despeses bàsiques que puga produir.
Quasi totes les activitats que es realitzen són musicals, encara que també es possible fer altre tipus d’activitats, com teatres, exposicions artístiques, etc.
Ací vos deixem l’enllaç de la web per si voleu pegar una ullada, i el vídeo de l’entrevista que van fer les nostres companyes:



SOCIETAT CORAL EL MICALET:
            És una societat situada a València, que ofereix als seus membres i a altres entitats o associacions culturals i socials la possibilitat de fer ús de les seus instal·lacions a canvi d’una xicoteta col·laboració.
            Esta enfocada per treballar amb persones de totes les edats mitjançant activitats de música, teatre, danses i folklore, donant-li el paper protagonista a la nostra llengua, el valencià. Activitats que es realitzen normalment podrien ser  presentacions de llibres en sessions amb l’autor, cinema en valencià per a xiquets, tertúlies per a millorar el valencià, cor infantil i rondalles.
            El teatre és una sala privada, gestionada per la companyia El Micalet. Com és una societat sense ànim de lucre els ingressos provenen de l’aportació dels socis i dels beneficis de les activitats.
            Enllaç:

SANKOFA:
           Sankofa apareix en el barri de Patraix a l’any 2014, i naix com un lloc de trobada i diàleg entre persones i cultures, amb la idea de que totes les persones i cultures son mestisses. És una microONG, amb molt poca gent, tenen una estructura totalment horitzontal.
Tenen diferents activitats, com per exemple una zona de trobada com una biblioteca on fan grups de conversa, de debat, o de literatura. També disposen d’una sala d’exposicions, una d’activitats on fan microconcerts, Jam sessions, tallers didàctics, artesanals, culinaris, de salut i benestar o de dansa, exposicions de fotografia, de sensibilització o d’arts plàstiques, projeccions i cinefòrumPer altra part també cedeixen els seus espais a grups externs que proposen activitats molt variades.
            Treballen amb tot tipus de col·lectius, des de menors fins a persones de la tercera edat i persones de totes les nacionalitats possibles.
            Enllaç:

Comentarios

Entradas populares de este blog

UN ESPECTACLE MOLT ESPECIAL

JORNADES CONTRA EL RACISME

GAUDIR I CONSCIENCIAR, POT SER COMPATIBLE