COMENCEM A APROPAR-SE AMB EL TEATRE DEL OPRIMIT


Comencem curs, on coneixerem un nou amic, una nova metodologia, utilitzarem com a ferramenta de treball el Teatre de Boal, qui afirma que la primera paraula del vocabulari teatral és el cos humà, principal font de so i moviment.
El primer dia el grup estava nerviós però en la posada en acció, amb el joc de l’energia vam aconseguir un clima de confiança i benestar. Aquest joc ens obligava a mirar als ulls a aquell company a qui volies passar-li l’energia, cosa que no estem molt acostumats a fer. Després vam continuar amb una activitat on l’exercici principal era caminar, reconèixer l’espai en el qual ens trobàvem. La dificultat començava quan havíem d’aconseguir, ja fora dient el nostre nom o un nombre del 1 al 20, escoltar als companys i compenetrar-nos.
La segona part de la classe la vam dedicar a exposar l’objecte que havia portat cada un, un objecte que per a tu representara la cultura. Aquesta activitat ens va sorprendre perquè encara que tots teníem una visió diferent de la cultura, al mateix temps hi havia alguna cosa que ens unia, en eixe moment ens vam adonar que la cultura podia ser tot, podíem ser nosaltres mateixos.
Per acabar vam fer una xicoteta meditació on havíem de tancar els ulls i buscar dins de nosaltres els bons moments que ens havien passat des de 1ue ens havíem alçat, de la mateixa sessió de teatre o un simple somriure d’un company.
Fou un bon començament, tant a nivell de primera setmana de curs, com a nivell de relació com a grup.


Ací vos deixem e'enllaç d'una cançó relacionada amb la cultura que escoltarem en classe:




Divendres 15 de setembre de 2017

Comentarios

Entradas populares de este blog

UN ESPECTACLE MOLT ESPECIAL

LLENGUA, CULTURA EN UN MÓN GLOBALITZAT

JORNADES CONTRA EL RACISME