DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

El 9 d’octubre és un dia que els valencians celebrem, ja que va ser el dia que Jaume I va entrar per les portes de la ciutat a 1238, expulsant definitivament els musulmans, encara que el territori no va tindre la extensió actual fins 1851, es va elegir el 9 d’octubre, com a data representativa d’aquell moment, per ser València la capital del regne.
 Ho considerem molt important perquè des de aquell dia amb Jaume I van entrar moltes de les nostres costums, entrà La Senyera, bandera que encara continua sent nostra, entrà la llengua, que no era el valencià que coneguem hui en dia, però va ser el principi d’aquest, entrà la nostra identitat com a poble, es va crear un nou regne.
A aquest dia es fan un munt de actes, espectacles, exposicions com per exemple la vespra del 8 d’octubre, al Palau de la Música de València es fa un concert commemoratiu que està a càrrec de l’Orquestra de València, més tard a les 12 de la nit es fa un espectacle pirotècnic al llit del riu Túria. La mocaorà també es fruit de la celebració d’aquest dia, celebrem Sant Donís, considerat tradicionalment el patró dels enamorats, per el que era costum regalar la mocaorà, que és un mocador de seda nugat, que conté dins uns dolços de massapà en forma de molts tipus de fruita.  
Altra celebració que es repeteix any a any és el concert del 9 d’octubre, aquest any celebrat en Alzira, on ens acompanyaven majoritàriament grups de la nostra terra, Zoo, Auxili, Pupil·les Dilatives, Mafalda i Tremenda Jauria. 


                                                                                                                       Auxili



Comentarios

Entradas populares de este blog

UN ESPECTACLE MOLT ESPECIAL

JORNADES CONTRA EL RACISME

GAUDIR I CONSCIENCIAR, POT SER COMPATIBLE