POLÍTICA CULTURAL

A la classe d'animació i gestió cultural parlarem sobre la política cultural. Per a entendre que és la política, ens tenim que fer dos qüestion:
-¿Qui es l'agent de la política?
-¿Quin es l'ámbit d'acció al parlar de cultura?
La política es pot entendre com a les activitats que realitzen les persones que ens governen (polítics), o per una activitat que pot realitzar qualsevol persona quan intervé en assumptes públics. I la cultura s'entén com un conjunt de símbols, costums, significats que originen relacions, pero també es un sector económic, un sector d'activitat constituit per les activitats culturals.
Per lo que entenem com a política cultural el conjunt estructural d'accions i práctiques socials conscients i deliverades dels organismes públics en la cultural. Es a dir, en les activitats culturals i artístiques, pero també de manera indirecta s'extén com a univers simbólic compartit per la comunitat.
També es tractá el tema de la democratització de la cultura, considerant-lo important per al desenvolupament d'una comunitat, ja que consisteix en fer arrivar les activitats culturals a tota la població, i que així es fomente la democracia cultural en la que participe tot el món de forma directa creant cultura, que es lo que anomenem "Cohesió entre les persones".
Es un punt prou interesant ja que si les activitats culturals estan proposades per els ciutadans es una forma de fer que la cultura arrive a mes gent i amb el mateixos interesos i si se li ofereix la posibilitat de crear cultura i compartirla la comunitat tindrá un millor desenvolupament i creixement no sols a nivell culurar sino també en altres ámbits.

Comentarios

Entradas populares de este blog

UN ESPECTACLE MOLT ESPECIAL

JORNADES CONTRA EL RACISME

GAUDIR I CONSCIENCIAR, POT SER COMPATIBLE